hrminternetlogo1

Organisatieadvies, project- en interimmanagement, coaching, mediation

item2

Fietsdepot Haaglanden.

In het Fietsdepot Haaglanden werken gemeenten in de regio Haaglanden samen. De samenwerking was een voorwaarde om subsidie te verkrijgen van het Stadsgewest.

Het depot (elders wordt dit wel AFAC genoemd)zorgt op aanwijzing van gemeentelijke handhavers voor verwijderen van fietsen, de opslag en afgifte van fietsen. Met de politie is een samenwerking gevormd om alle fietsen te controleren op diefstal, om daarmee een bijdrage te leveren aan preventie en oplossen van kleine criminaliteit.

Het Fietsdepot wordt uitgevoerd door de Haeghe groep. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden bij het depot een werkplek waar zij werkervaring kunnen opdoen. Het bieden van werkervaringsplaatsen is naast de afhandeling van verwijderde fietsen, een tweede doelstelling geworden.

Het project begon omdat gemeenten niet konden handhaven op fout of gevaarlijk geparkeerde fietsen, omdat er geen opvang voor de fietsen bestond. Voor het college werd een plan gemaakt, en financiering geregeld. Na accordering hebben wij de realisatie verzorgd. Van zoeken van huisvesting, een "uitbater" vinden, personeel regelen, werkprocessen ontwerpen en invoeren, facilitaire voorzieningen regelen tot en met de afspraken met deelnemende gemeenten.

Een bijzonder leuk project. De beloning voor het resultaat was onder meer het plezier dat de medewerkers kregen in hun werk bij het fietsdepot.

<<Terug

posterhaaglanden
Site map Links Contact Kijken naar Kunst Conflictbemiddeling Coaching Loopbaanbegeleiding Startende ondernemer Outplacement Projectmanagement Ons profiel Home