hrminternetlogo1

Organisatieadvies, project- en interimmanagement, coaching, mediation

item2

Voordelen mediation

  • snelheid
  • informeel
  • actieve rol van partijen
  • ruimte voor creatieve oplossingen
  • gezamenlijke oplossing
  • deskundige begeleiding

De Baas blijven over het probleem. Een van de belangrijkste voordelen is dat partijen de baas blijven over de oplossing van hun probleem. Zij bepalen hoe die oplossing er uit ziet en ze zijn niet afhankelijk van anderen. Geen onnodige beschadiging van relaties.

Snel. Geen langdurige juridische procedures maar met snelheid werken aan het beŽindigen van het conflict.

Kosten. De kosten zijn laag, zeker als u het vergelijkt met een procedure voor een rechtbank.

Informeel. De mediation heeft een informele en flexibele procedure. De mediator stimuleert het overleg en begeleidt u bij het vinden van een oplossing.

Deskundige begeleiding. De Mediator is onafhankelijk en onpartijdig en hij is getraind in het begeleiden van het oplossingsproces.

Actieve rol van partijen. In plaats van afhankelijk te zijn van anderen die voor u beslissen, gaat u zelf actief op zoek naar de beste oplossing voor u beiden.

Creatieve oplossingen. Mediation biedt veel ruimte voor creatieve oplossingen. De ervaring leert dat partijen vaak tot een oplossing komen die ze vooraf niet bedacht hadden.

Hoge acceptatiegraad. Een gezamenlijke oplossing betekent een hoge acceptatiegraad.

handen2

Wat is mediation

Specialisatie

Mediation scan

Site map Links Contact Kijken naar Kunst Conflictbemiddeling Coaching Loopbaanbegeleiding Startende ondernemer Outplacement Projectmanagement Ons profiel Home