hrminternetlogo1

Organisatieadvies, project- en interimmanagement, coaching, mediation

item2

Projectmanagement, een vak apart

De professionele projectmanager zorgt ervoor, dat het project op een adequate wijze wordt gestuurd en dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd om het gewenste resultaat te bereiken binnen de afgesproken tijd. Projecten onderscheiden zich door hun tijdelijke karakter buiten de normale routine en werkzaamheden van de organisatie.

Projectmanagement is een vak apart en vraagt om specifieke competenties. De projectmanager moet goed kunnen analyseren, onderhandelen en enthousiasmeren, overzien van bedrijfsprocessen, doelen realiseren en leidinggeven.

De projectmanager zorgt onder meer voor:

  • Heldere afspraken met de opdrachtgever,
  • Een goed projectplan
  • Een duidelijke definitie van het gewenste resultaat
  • Een analyse van de haalbaarheid,
  • Documenteren van de resultaten
  • Beheersen van de voortgang en risico’s
  • Regelmatige communicatie met opdrachtgever en betrokkenen.

Voorbeelden van onze projecten.

Road Signing voor fietsers. Ontwerpen in samenwerking met Studio Piraat. Meer lezen >

item3

Fietsdepot Haaglanden. Maken van een plan met financiering, huisvesting zoeken, inrichten van de organisatie en werkprocessen, aantrekken van de uitvoerders. Meer lezen>>

RIEC. Inrichting RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum), een samenwerking tussen gemeenten, belastingdienst, politie en Openbaar Ministerie. Werkprocessen en financiŽle inrichting.

RIEC Informatiesysteem. Opleveren van een functioneel ontwerp voor een informatiesysteem dat door alle landelijke RIEC's kan worden gebruikt.. Workshops met medewerkers. Aansturen ICT leverancier.

Handhaving. Aanstellen fietstoezichthouders gemeente en inregelen werkzaamheden.

.

Site map Links Contact Kijken naar Kunst Conflictbemiddeling Coaching Loopbaanbegeleiding Startende ondernemer Outplacement Projectmanagement Ons profiel Home